Про це, зокрема, символізує підняття Державного прапору України в Таллінні біля штаб-квартири цієї установи. Пише Знай.юа.

“Це перший орган НАТО, де наша держава отримала повноправне представництво”, - наголосив заступник Голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко. Також він висловив переконання, що “приєднання нашої держави до Центру НАТО з питань співробітництва в галузі кіберзахисту однозначно посилить його ефективність”, бо Україна має успішний досвід дій на кіберфронті. А в тому, що нових викликів вистачатиме, сумніватися не доводиться. Про що свідчить хоча б серія кібератак проти інфраструктури Ісландії, яка приймає четвертий в історії Саміт Ради Європи, - зауважив політик.

В цьому контексті А.Пушкаренко нагадав, що рік тому, перебуваючи з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком у Таллінні, вони мали зустріч з керівником Кіберцентру НАТО. І говорили якраз про унікальний досвід України у протистоянні кібератакам рф та про важливість повноправного членства України в цьому органі.

Тепер цю роботу з приєднання до Центру успішно завершено. І ми щиро дякуємо всім країнам-членам CCDCOE та Уряду Естонії за підтримку і допомогу на шляху до організації, - підсумував народний депутат.