Поліція розпочала досудове розслідування щодо висловлювання колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича про жінок.

Сам Олексій Арестович заявив, що його висловлювання та заяви «вирвали з контексту». Про це пише Politeka.

За його словами, будь-який незалежний оцінювач може переконатися, що слова було вирвано з контексту.

«Цю атаку було зроблено дуже незграбно, і видно, що люди, які це робили, дуже поспішали. Семінари – це досить творчі заняття. Плюс маю 17 років театральної діяльності. Я просто зображую там чоловіків, видаючи себе за такого чоловіка, з їхніми поширеними претензіями до жінок», - заявив він.

"Кримінальна справа за нібито сексистські висловлювання Арестовича закінчиться тим, що нардеп Совсун заплатить величезний штраф за завдання шкоди його репутації. Загалом завдання наступних виборів до Ради, щоб максимальна кількість дегенератів в українській політиці опинилася за її бортом. Ще одну хвилю дегенератів у владі Україна не переживе, – прокоментував справу політичний експерт, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

За словами Арестовича, опубліковані уривки вирізані та вирвані з контексту. Він назвав свої висловлювання «жартом, що зрозуміло зі звернення до аудиторії».

«Тому що я кажу, „чоловіки, доки нас жінки не чують“, а там [на семінарі, що проходить у зумі] одночасно присутні кілька сотень жінок. Ну, якщо я кажу, що жінки нас не чують, то, мабуть, це гумор?», - сказав екс-радник ВП.

За словами Арестовича, його семінар «присвячений тому, щоб протистояти таким чоловікам, яких зобразив на відео»: він хоче вивчати жінок «справжній гідності», а чоловіків «правильно поводитися з жінками». За версією колишнього радника ВП, закликає до насильства над жінками не він, а такі відредаговані відео.

Пізніше Олексій Арестович також заявив, що викладає гучний семінар у відкритий доступ і запропонував своїй аудиторії самостійно зробити висновки про його ставлення до жінок.