На одному з фрагментів відео видно, як бійці спецпідрозділу "Тимура" ГУР МО України здійснюють огляд військового транспорту з тілами вбитих російських найманців. Вантажівка має сліди інтенсивного обстрілу, крізь лобове скло видно тіло солдата з нашивкою ПВК "Вагнера". Пише Знай.юа.

На наступних кадрах видно, як український спецпризначенець допитує російськомовного полоненого. Полонений зізнається, що входить до складу групи найманців ПВК "Вагнера". Завдання найманців полягало в тому, щоб поїхати до Судану й повалити тамтешній уряд, розповідає солдат.

"Звання?”, - запитує український боєць.

"Солдат, - відповідає найманець.

"Підрозділ?"

"ПВК Вагнера".

"Як ви потрапили до Судану?", - запитує українець.

"Їхали через ЦАР у Хартум", - відповідає найманець.

"Яка мета?"

"Повалити місцеву владу”, - відповідає найманець.

"Скільки вас тут?"

"100 чоловік".

Крім того, двох африканських в'язнів, імовірно, найманців Вагнера, які вербували місцеве суданське населення, також допитують разом з російськомовним солдатом.

Українські спецпризначенц діять в Республіці Судан щонайменше протягом кількох місяців.

Раніше було показано відео, на якому українські безпілотники знищують "російських найманців" та їхніх "місцевих терористичних партнерів" у Судані.

На відео, знятому "протягом останніх тижнів" у невідомій частині африканської країни, показані три окремі удари по трьох різних транспортних засобах.

Представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України, як правило, не підтверджують і не спростовують факт перебування українських спецпризначенців на іноземних територіях.

Що українські війська роблять у Судані?
У травні минулого року начальник ГУР Кирило Буданов пообіцяв "знищувати російських військових злочинців у будь-якій точці світу, де б вони не перебували", а кампанія в Судані, яка, вочевидь, триває, є частиною цього завдання.

Росія, разом з групою "Вагнера", брала безпосередню участь у перевороті в Судані в 2019 році, підтримуючи Хемедті та його бойовиків у конфлікті та постачаючи зброю, а ПВК "Вагнер", зокрема, надавала ракети класу "земля-повітря" для місцевих Сил швидкого реагування (RSF).