Документ розробила Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війни.

Environmental Compact є частиною “парасольки” Формули миру Володимир Зеленський. Це – 50 рекомендацій для України та світової спільноти, які втілюють уніфікований підхід до оцінки впливу російської війни в Україні на довкілля, визначають підходи до компенсації за заподіяну шкоду, а також пропозиції щодо “зеленого” відновлення. Пишуть Акценти.

«Через два тижні буде два роки повномасштабного вторгнення росії в Україну. За цей час задокументовано понад 3700 злочинів проти природи. Збитки, які росія нанесла довкіллю України, складають 56.7 млрд євро», - зазначив Міністр Руслан Стрілець.

За словами Міністра, якщо на початку російської війни, Україна була сфокусована на оцінці збитків довкіллю від війни. Наразі вектор руху зосереджений ще й на досягненні справедливості та притягненні агресора до відповідальності. На запобіганні війн будь-де в майбутньому. На створенні найкращих алгоритмів відновлення довкілля.

«По суті, Environmental Compact, є тією дорожньою картою, якою ми рухаємося. А ще цей документ є основою, у рамках якої ми можемо робити такі проєкти як Довкіллєва Декларація», - наголосив Руслан Стрілець.

Міністр відзначив, що поки Міжнародна робоча група працювала над Екологічним договором, Міндовкілля також продовжувало роботу над реформами.

Внимание! Здесь потенциально интересная для Вас реклама:

«Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак зазначив, що Європейська комісія поставила рекомендації для країн ЄС скоротити викиди парникових газів на 90% до 2040 року. Це – і наш виклик також. Шлях України до ЄС – безповоротний. Ми вже оголосили 2024 рік роком початку кліматичного діалогу. Маємо амбітну мету на наступні 2 роки», - наголосив Міністр.