Наводимо слова автора без коментарів.

Андрій Мальований
Андрій Мальований

Попри карантин, поглиблюємо міжнародне співробітництво.

Державна екологічна інспекція України разом з 15 країнами ЄС взяла участь в онлайн-семінарі з європейської оцінки екологічних злочинів. Серед учасників - Німеччина, Італія, Франція, Чехія та Польща.

Семінар організований Istituto Affari Internazionali - IAI в рамках проєктів Ambitus та EMPACT EnviCrime OA 1.1. Він присвячений оцінці впливу екологічних правопорушень на навколишнє середовище.

Під час онлайн-семінару фахівці ДЕІ поділилися українським досвідом зі збору даних про екологічні злочини, проблемами, з якими стикаються інспектори, та шляхами їх вирішення, а також методологією, що застосовується при обробці даних у сфері порушень природоохоронного законодавства.

Учасники проєкту обговорили питання законодавчої та правозастосовної структури щодо боротьби з екологічною злочинністю, яка здійснюється в країнах ЄС та США (Штати не є учасником проєкту, але досвід країни у сфері захисту довкілля і є одним із провідних у світі).

Сторони вивчили інформацію про порушення природоохороного законодавства в окремих державах з метою упередження аналогічних ситуацій у своїх країнах.