Володимир та Олена Зеленські вшанували пам'ять Кобзаря

Президент України разом з першою леді в день народження видатного українського поета Тараса Шевченка вшанували його пам'ять та поклали квіти біля його пам'ятника в Києві. Світлини з заходу опубліковані в Instagram.

Олена та Володимир Зеленські. Фото: скріншот Instagram-відео
Олена та Володимир Зеленські. Фото: скріншот Instagram-відео

У 2021 році відмічається 207-а річниця з дня народження Кобзаря, його твори відомі у всьому світі.

Президент України Володимир Зеленський відмітив, що творчий шлях та життєва позиція відомого поета та художника Тараса Шевченка завжди об'єднувала українців у боротьбі за свободу та справедливість.

Зеленський згадав відомий твір поета "Заповіт" та додав, що його слова пройшли крізь століття та й зараз залишаються актуальними.

Погода в Києві була вітряною та трохи сніжною, тому подружжя було вдягнене у теплі пальта. Володимир Зеленський обрав строгий костюм з краваткою та білосніжною сорочкою та був у чорному пальті.

Перша леді України з'явилася в пальто бордового кольору, вона виглядала вишукано та елегантно. На відео Олена та Володимир тримають у руках по букету квітів в жовто-блакитній гаммі, перев'язані кольорами прапору України.

На офіційний захід президентське подружжя прийшло в масках, оскільки у вшануванні пам'яті також брали участі й інші люди.

Олена Зеленська перехворіла на коронавірусну хворобу ще торік, тоді її чоловік не захворів. Однак, Володимир Зеленський все ж теж підхопив COVID-19. Нещодавно разом з кампанією по вакцинації військових президент України зробив перше щеплення вакциною від коронавірусу, щоб бути для українців прикладом для наслідування.

Таким чином, він вирішив на особистому прикладі показати, що вакцинуватися необхідно в нинішніх умовах і ліки безпечні.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Володимир Зеленський підписав закон, яким ввів електронні трудові книжки, що тепер буде зі стажем українців.

Також ми писали, що Олена Зеленська для офіційної подорожі в Об'єднані Арабські Емірати обрала стильний костюм. З'явилося відео, як президентське подружжя зустрічали біля літака та як Олена та Володимир Зеленські пройшлися по червоній доріжці.

Нагадуємо, що Володимир Зеленський розповів, що зміниться в освітній сфері, уряд готує стратегію на наступні 10 років.