Президент України Володимир Зеленський пообіцяв "вдихнути" життя в село

Нещодавно президент України Володимир Зеленський взяв участь в нараді, головною темою обговорення стало реформування села. Подробиці опублікувала пресслужба Офіса президента України.

Зеленський заявив учасникам наради, що потрібно вдихнути нове життя в село, тому буде реалізована програма "Нове село".

В заході були присутні окрім Голови держави міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, а також міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Також в обговоренні брали участь заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, радники президента України та міністри.

Тобто це всі ті державні службовці, від котрих і буде залежати виконання Володимира Зеленського щодо осучаснення та створення комфортних умов для проживання людей в селі. Після таких змін навіть містяни задумаються про те, щоб полишити життя в місті та переїхати в село. Що ж такого радикального обіцяють втілити чиновники?

Після зустрічі Офіс президента України опублікував повідомленні, в якому детально описані всі зміни, що можуть незабаром статися з жителями сільської місцевості.

Найближчим часом в селах повинні з'явитися так звані "Центри тяжіння". Вони вже побудовані на Донбасі - в Щасті та Новотроїцькому. Мова йде про сучасні ЦНАПи, а також відділення пошти. В аптеках повинні з'явитися ліки, котрі будуть доступні громадянам по програмі "Доступні ліки".

Крім того, в селах хочуть побудувати не тільки магазини, а й пункти поліції, медичний центр та пожежний пункт та інші важливі установи.

В кожному селі планують організувати для дітей майданчики, де маленькі жителі зможуть гратись. Для дітей старшого віку обіцяють побудувати спортивні майданчики. Також планується облаштувати концертний зал, де можна буде дивитися фільми.

Також згадується й ремонт доріг, та створення велодоріжок. Для того, щоб не витрачати на описані зміни бюджетні кошти, планується залучати бізнес. Для цього уряд вважає за необхідне створити державно-приватне партнерство.

Всього таких проєктів уряд плану. створити близько 1 тисячі, до кожного з них буде назначений модератор, щоб конкурси проводились прозоро і бізнес міг брати участь в їх реалізації.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що українцям можуть змінити правила купівлі землі.

Також ми писали, що Володимир Зеленський проінспектував гуртожиток для студентів після капітального ремонту.

Нагадуємо, що Олена Зеленська відвідала школу, та спробувала страви в шкільній їдальні. Перша леді України взялась за зміни в харчуванні учнів.