В "Нафтогазі" розповіли, чи можна отримувачам субсидії змінювати постачальника газу

З моменту як запрацював вільно ринок газу з кожним місяцем українці все частіше стали користуватися можливістю зміни постачальника. Вони, перш за все, керуються більш вигідними тарифами, що пропонують компанії. Серед них багато й отримувачів субсидій та пільг. В "Нафтогазі" підрахували, скільки таких домогосподарств почало користуватися їх послугами.

Газ. Фото: скріншот Youtube-відео
Газ. Фото: скріншот Youtube-відео

Станом на початок березня 2021 року таких вразливих категорій налічується майже 300 тисяч клієнтів у компанії.

Вказано, що "Нафтогаз" забезпечує отримувачів пільг та субсидій своїми послугами в 5450 населених пунктах, що знаходяться на території 24 областей України. При цьому компанія не врахувала ті домогосподарства, котрі вона обслуговує як постачальник "останньої надії".

В пресслужбі "Нафтогазу" нагадали українцям, що отримувачі пільг та субсидій можуть без перешкод у будь-який момент змінити постачальника газу і вони не втратять свої пільги.

При поданні заявки вказати, що людина отримає пільгу чи субсидію. Далі вже компанія зробить все інше, відвідувати органи соцзахисту клієнту не потрібно.

Щомісяця "Нафтогаз" складає електронний звіт, в якому вказує нових клієнтів і цю актуальну інформацію відправляють в понад 600 органів соцзахисту, розташованих на території країни.

Газ. Фото: скріншот YouTube-відео

Крім того, з любого 2021 року Міністерство соціальної політики зробило набагато простішою процедуру зміни постачальника газу для субсидіантів та отримувачів пільг.

В "Нафтогазі" нагадали, що вони встановили нижчу ціну за газ, ніж пропонував уряд - 6,86 грн за кубометр.

Вже з квітня ціна на газ буде формуватися на ринкових засадах, тому ціни постачальників будуть відрізнятися. За весь час з відкриття ринку газу "Нафтогаз" кожного місяця пропонував вигідні тарифи. В компанії обіцяють й далі працювати для своїх клієнтів і чекають нових.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що з травня відбудуться кардинальні зміни на рику газу, що варто знати українцям.

Також ми писали, що в Міненерго спрогнозували, чи зросте тариф на газ у квітні.

Нагадуємо, що за лютий субсидіанти отримали значно менший розмір допомоги на оплату комунальних тарифів. В Мінсоцполітики пояснили, чому майже у два рази зменшився розмір допомоги.