"Нова пошта" повідомила про важливі зміни

В період пандемії коронавірусної інфекції багато українців стали робити покупки онлайн, тому кількість доставок посилок через "Нову пошту" збільшилася. Українцям повідомили важливі зміни, пресслужба розмістила інформацію в Facebook.

"Нова пошта". Фото: скріншот Youtube-відео
"Нова пошта". Фото: скріншот Youtube-відео

Важливе нововведення вже почало діяти з 20 березня, але про нього могли не знати усі клієнти тому "Нова пошта" й поділилася актуальною інформацією.

Тепер компанія не нараховує додаткову плату за ручну обробку відправлень, якщо вони довжиною від 70 до 120 см по одній зі сторін.

Також клієнтам нагадали нові умови пакування посилок:

  • Гофрокартонна коробка: можна упакувати посилку у свою або ж придбати у відділенні;
  • Прямокутний або ж трикутний тубус;
  • У прямокутний шматок картону, що не буде гнутися. Одна сторона посилки повинна мати пласку основу.

Якщо посилка упакована одним з вищенаведених способів, тоді її можна відправити та забрати у будь-якому з відділень компанії, що займається прийманням відправлень вагою до 30 кг. Тариф на відправлення таких посилок буде звичайним.

Усі ніші посилки, що будуть запаковані інакше, не матимуть пласкої основи по одній зі сторін, будуть відправлятися лише через вантажні відділення або ж послугою кур'єра та пройдуть процедуру відсортування робітниками компанії.

В компанії пояснили, що в інакшому випадку, сортувальні термінали "Нової пошти" просто не зможуть їх ідентифікувати.

Також зазначається, що якщо посилку відправляють без коробки чи пласкої основи, у такому випадку до вартості відправлення ще додаватимуть коефіцієнт 1,5 за ручну обробку посилки.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що "Нова пошта" дозволила сплачувати посилки клієнтам без телефону та банківської картки. Як це зробити та що треба для оплати за новими правилами.

Також ми писали, що в Уряді повідомили, чи продовжить "Укрпошта" у квітні доставляти пенсіонерам виплати та соцдопомогу. Голова компанії вимагав перегляду тарифу на доставку.

Нагадуємо, що НКРЗІ підтримало підвищення послуг "Укрпошти". Ціни зростуть вже у цьому році, але здорожчання послуг буде відбуватися у два етапи, названі важливі строки.