Столиця, якою керує Віталій Кличко, – найкращий приклад співпраці міської влади з громадянами в умовах пандемії та економічної кризи. Про це заявив керівник виконкому «Удару» Артур Палатний, коментуючи останнє рішення Київради про збільшення видатків із бюджету.

Артур Палатный. Фото: скриншот YouTube-видео
Артур Палатный. Фото: скриншот YouTube-видео

«Лікарі, вчителі, комунальники зараз на передовій. Вони рятують, навчають, підтримують комфортне життя міста. Міська влада не відсторонилася від людей у непростий час, а, навпаки, посилює підтримку та допомогу. Внесено зміни до бюджету, щоб ці фахівці отримували вищі зарплати та доплати. Загалом Київ можна назвати національним кейсом партнерства влади і громади перед лицем складних викликів», – сказав Палатний.

Він нагадав, що напередодні Київрада консолідовано проголосувала за збільшення видаткової частини бюджету на 10 млрд грн. Зокрема, на освіту додатково виділили 748 млн грн, на охорону здоров’я — 790,5 млн грн, на транспорт і дорожнє господарство — 5,5 млрд грн, ЖКГ — 1,5 млрд грн, соціальний захист киян — 262 млн грн, розвиток культури — 261 млн грн, на фізичну культуру і спорт — 261 млн грн.

Керівник виконкому «Удару» переконаний, підтримка цих галузей у розпал пандемії є ознакою відповідальності та професіоналізму влади.

«Хоч би якою була ситуація, команда Віталія Кличка робить усе, аби допомогти вразливим категоріям киян впоратися. Я також окремо хочу акцентувати на збільшенні столицею фінансування таких важливих галузей, як культура та спорт, які, на жаль, часто в нашій країні фінансуються за залишковим принципом», – наголосив Палатний.