Делегація Української Православної Церкви сьогодні вилетіла до Ізраїлю для доставки Благодатного вогню з Храму Гроба Господнього.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це говориться на офіційній сторінці у Фейсбук керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Антонія (Паканича).

«У Велику суботу, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія делегація Української Православної Церкви на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським та Броварським Антонієм вирушила до Єрусалиму з метою доставки Благодатного вогню з Храму Гробу Господнього до України», - зазначено в повідомленні.

Єрусалимський Патріарх Феофіл III передасть лампаду з Благодатним вогнем делегації Української Православної Церкви як благословення між канонічними Православними Церквами.

Відразу після прибуття Благодатного вогню в Київ, він буде доставлений у Києво-Печерську лавру.

*** За переданням, якщо Благодатний вогонь зійшов, Господь благословив ще один рік життя світу і всім людям на землі. За свідченням апостолів і святих отців, вперше Божественне Світло освітило Гроб Господній після Воскресіння Христа. Першим свідком дива став апостол Петро. Перші згадки про сходження Благодатного вогню на Гроб Господній в Єрусалимі напередодні Воскресіння Христова датуються IV століттям.