У Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі сьогодні, 1 травня, У Велику Суботу зійшов Благодатний вогонь, який очікували паломники з усього світу.

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, диво сходження Благодатного вогню цього року відбулося о 13.55 за Києвом.

Патріарх Єрусалимський Феофіл III передав вогонь православним віруючим з усього світу, які були присутні на церемонії сходження Благодатного вогню в Храмі Гробу Господнього.

Свідками дива стала офіційна українська делегація на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Антонієм (Паканичем).

"Сьогодні Велика Субота. У цей день Господь дарує нам надію, зміцнює віру і посилає нам велике диво - сходження Благодатного вогню. Зовсім скоро Благодатний вогонь потрапить до храмів у всіх куточках України і тепло Божої благодаті торкнеться душі кожної людини», - сказав митрополит Антоній.

Як зазначили представники делегації УПЦ, Благодатний вогонь у перші хвилини сходження не обпалює, ним можна вмиватися, освітлюючи себе.

Під час сходження Благодатного вогню звучали молитви на різних мовах.

Благодатний вогонь сьогодні ввечері буде доставлений до Києва офіційною делегацією Української Православної Церкви.

Зустріч Благодатного вогню перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври відбудеться близько 23.00.

Зі столиці Благодатний вогонь доставлять в усі єпархії Української Православної Церкви, щоб всі змогли відчути ту радість, яка відбулася на Святій Землі.