Як повідомляє Центр інформації УПЦ, Єрусалимський Патріарх Ферфіл III передав лампаду з Благодатним вогнем делегації УПЦ як благословення між канонічними Православними Церквами.

Літак з Благодатним вогнем прибув з аеропорту "Бен-Гуріон" в Ізраїлі в Міжнародний аеропорт "Київ" о 18.40.

Офіційну делегацію Української Православної Церкви очолив керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

"Ми привезли сьогодні до Києва для України Благодатний вогонь. Звідси він потрапить в усі єпархії Української Православної Церкви, храми, монастирі, в будинки віруючих людей. Благодатний вогонь-провісник Пасхи Христової, найбільшої події, яка є основою православної віри і сенсом життя кожної людини. Всіх вас вітаю з наступаючим святом. Нехай Великдень Христового, яка настає, вселяє в наші душі віру, любов, мир, благополуччя, терпіння. Ми молилися на Святій Землі, щоб в нашій боголюбній Україні запанував мир і ми розвивалися, як держава, яка має прекрасних людей, прекрасну землю і все, що необхідно для людського щастя. Православна віра завжди була в основі розвитку української цивілізації. Це та віра, яку приніс на нашу землю святий благовірний князь Володимир, і та віра, яка будувала і, сподіваюся, будуватиме наше майбутнє. З наступаючою Пасхою Христовою!"- привітав митрополит Антоній.

Зустріч Благодатного вогню перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври відбудеться близько 23.00.

Своєю чергою, член офіційної делегації УПЦ протодиякон Вадим Новинський побажав, щоб Благодатний вогонь приніс розраду кожній українській родині.

"Господь в черговий раз явив нам Свою милість, коли перед Своїм славним Воскресінням посилає нам Благодатний вогонь, як передвістя світлого Свого воскресіння. Цей благодатний вогонь, який ми сьогодні привезли на нашу українську землю, зігріває кожного з нас. Ми хочемо, щоб цей вогонь зараз з Києва був доставлений в кожен куточок України і був доступний для кожної людини, для кожної української сім'ї і приніс з собою тепло, дав розраду в тій непростій ситуації, в якій всі ми зараз опинилися через пандемію, економічну кризу, військові дії. Зігрів віру кожного з нас, зміцнив нашу любов: любов до Бога, один до одного і щоб всі нечисті помисли були спалені цим вогнем. Всіх зі святом-наступаючим світлим Христовим Воскресінням", - побажав Вадим Новинський.

Прямо в аеропорту члени делегації УПЦ поділилися Благодатним вогнем з журналістами, віруючими, благочинними Київської єпархії та духовенством.

Зі столиці Благодатний вогонь доставлять в усі єпархії Української Православної Церкви, щоб всі змогли відчути ту радість, яка відбулася на Святій Землі.