В Одесі настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» Української Православної Церкви протоієрей Іоанн Горіа з дружиною організували дитячий православний центр, у якому виховують 28 дітей.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, протоієрей Іоанн Горіа зазначив, що спочатку мріяв про створення православного дитячого садка, де дітям «можна прищепити любов до Бога і розуміння того, що є віра в Нього».

«Одного разу до нас прийшли діти. Їх було троє, без батьків, просять їсти. Ми їх погодували. Але я кажу: «Почекайте, ми сьогодні їх погодували, одягли, вони пішли. А що далі?», - розповів отець Іоанн про те, як виникла ідея створення дитячого центру при храмі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість».

За 28 років шлюбу у сім'ї Горіа з'явилося 28 дітей, з них 25 прийомних.

За словами протоієрея Іоанна, на даний момент ще готуються документи на усиновлення дітей віком 10 місяців і 1,5 року.

«Мені цікаво все робити для Церкви. Приходиш пізно вночі додому, всі поспішають: і діти, і матушка, щоб розповісти, як пройшов їх день. Відпочинок? Відпочивати хочеться з дітьми...Діти «підстьогують» батьків бути кращими», - поділився священник.

При храмі «Всіх скорботних Радість» була створена Марфо-Маріїнська обитель, де сестри милосердя займаються благодійною та місіонерською діяльністю.

У Марфо-Маріїнській обителі несуть послух догляду за хворими і нужденними дівчата і жінки, які з часом зможуть прийняти тут і чернечий постриг. Сестринство діє в Києві та Одесі.

Більше 18 років діє при храмі їдальня для безхатченків, де приймають більше 200 чоловік в день. Уже понад 10 років отець Іоанн звершує панахиди для безхатченків, сестри милосердя Марфо-Маріїнської обителі годують нужденних, а також роздають їм хрестики, іконки, просфори, проповідують.

При храмі діє велика бібліотека духовної літератури, недільна школа для дітей.

«Христос і багато святих показали нам шлях. Хотілося б, щоб не тільки єпископи, і священники допомагали нужденним людям, а кожна людина. Цей шлях дуже складний, але його можливо подолати з Божою поміччю. Головне - просити допомоги у Бога. Адже якщо Господь на першому місці, то все інше буде на своєму. Нашим девізом стали слова апостола «У ревності не лінуйтеся, духом палайте, служіть Господеві» (Рим. 12:11)», - підсумував протоієрей Іоанн Горіа.