Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви з посиланням на сайт «Православная жизнь», про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич), коментуючи висловлювання апостола Іоанна Богослова про істинну любов.

«Немає нічого сильніше Божественної любові. Божественна любов - зцілююча сила, що перетворює, оживляє і спасає. Вона включає у себе всі євангельські чесноти, усі Божественні сили Христа. Розвиваючи у собі ті чи інші чесноти, вдосконалюючись у праведності, ми ростимо любов у своєму серці», - зазначив митрополит Антоній.

Керуючий справами УПЦ пояснив, що означають відомі слова апостола «Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог у ньому».

«Не людина вже господар самій собі, а Бог перебуває у ній. Людина стає з Богом одним цілим, нероздільним ні смертю, ні часом. І тут відбувається диво: перебуваючий у Бозі починає бачити і відчувати все так, як бачить Бог. Він уже не засуджує, не обманює, не обмовляє, радіє правді і чистоті, милосердствує і співчуває. Перебуваючий у Бозі смиренно несе свій хрест, але не сам несе, не падає під його вагою, а несе, підтримуваний силою Божою. Бог зміцнює на кожному кроці і дає необхідні сили», - підкреслив владика.

Апостол Іоанн Богослов навчає, що відчуваючи себе постійно перед Богом, людина поступово починає вчиняти по любові, діяти згідно з Його волею.

«Це величезна свобода, яка дає щастя і підводить до блаженства. Можна абсолютно не переживати, що про тебе подумають інші, як оцінять твої дії: засудять або схвалять. Головне - ми чесні перед Богом, ми разом з Ним творимо добро і красу, і нам достатньо, що Він знає наші наміри, бачить наші думки, чує наші молитви», - підсумував митрополит Антоній.