Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на «ФОМА в Україні», про це сказав єпископ Ладанський Феодосій (Марченко), відповідаючи на питання, як уникнути постійних сварок і конфліктів.

«Якщо ви вже прожили багато років разом навіть на тлі непорозуміння, спробуйте жити по-іншому, виконуючи заповіді і вирішуючи конфлікти у дусі смирення й любові, а не так, як зазвичай буває. Подивіться на сильні сторони вашого сімейного життя. В цьому точно є воля Божа.

Навіть якщо один з вас буде чинити інакше, то це вже буде величезний успіх у новій якості ваших відносин. А це додасть необхідного натхнення і сил», - порадив єпископ Феодосій.

Він нагадав про важливість смирення при вирішенні конфліктів і взаємної відповідальності перед один одним і дітьми.

«Смиренний завжди з благодаттю», по слову преподобного Паїсія Афонського. Тим більше, ви обидва несете відповідальність за вашу дитину, а потенційно - і за її досвід сімейного життя, який багато у чому буде залежати від вашого прикладу», - підкреслив владика.

Єпископ Феодосій зазначив, що часто проблема конфліктів «навіть не у тому, що ми зробили неправильний вибір, хоча і це теж, безумовно, важливо, а у свавіллі, яке ми часто ставимо вище волі Божої навіть тоді, коли точно її знаємо».

«Живіть, як хоче Бог, і іншими очима будете дивитися на свого чоловіка, а на вас обох - ваше дитя», - підсумував єпископ Феодосій.