Українці створили електромобіль на базі старої "Таврії"

Електромобіль отримав нове ім'я і його навіть вдалося зареєструвати, хоч і з труднощами. Так в Дніпрі з'явився Таврія на "зелених" номерах з ім'ям "Kozak EV". Українці розповіли про свій автомобиль у програмі "Джедай" на youtube-каналі.

Таврія. Фото: скріншот Youtube
Таврія. Фото: скріншот Youtube

Електромобіль українського виробництва вийшов дуже успішним, за показниками енерговитрат - 10 кВт г на 100 км пробігу, що у двічі менше показника Tesla Model 3. Хоча по швидкості машина, звичайно, поступається Tesla.

Авто нічим не виділятися серед міського потоку, адже в Дніпрі Таврію досить часто можна зустріти на міських вулицях. Однак, це вже не те авто. "Козак" оснастили виделкою, яка криється під кришкою паливного бачка. І силовою установкою, яка може рухати автомобіль по дорозі.

Kozak EV. Фото: скріншот Youtube

Ідея була створити тягову установку для машини від тонни вагою, розповідає один з винахідників. Таврія була взята, як найпростіший і доступний базовий "інструмент". Не дивно автомобілі АвтоЗАЗ завжди славилися доступністю до перероблення.

Kozak EV. Фото: скріншот Youtube

Під капотом автомайстри розмістили електродвигун, з зарядною станцією, контролер і перетворювач на 12 вольтів. Все це зашили в залізну неспалену коробку.

Kozak EV. Фото: скріншот Youtube

Повного заряду можна досягти за 6 годин зарядки. Зарядженого двигуна "вистачає" на 200 км. Автомобіль став більш комфортним і приємно поводиться на дорозі.

Kozak EV. Фото: скріншот Youtube

Автомобіль так сподобався майстрам, що довелося його зареєструвати та почати своє "міні-виробництво". Тепер "Козак" їздить на "зелених" номерах. А винахідники отримали замовлення на виготовлення електромобіля.

Kozak EV. Фото: скріншот Youtube

Винахідники підкреслюють, що замовнику не потрібно довго чекати, через те, що електропривод робиться в основному з місцевих, українських комплектуючих. Силову установку з "нуля" збирають всього за 48 годин.

Логотип Kozak EV. Фото: скріншот Youtube

Як писав портал Стіна, в Мережі показали автомобілі, які можна купити менше ніж за три тисячі доларів.

Раніше Стіна інформувала, що в Мережу злили унікальну розробку радянських конструкторів.

Нагадаємо, що в Україні знайшли "горбатий" ЗАЗ в ідеальному стані.