«УДАР Віталія Кличка» запропонував поправки до податкового законопроєкту №5600, щоб захистити фермерів. Відповідну заяву голови виконкому Артура Палатного оприлюднили на офіційному сайті партії.

Виталий Кличко
Виталий Кличко
Виталий Кличко

«Варто вилучити зміни, які суттєво погіршують умови ведення бізнесу для фермерів. Зокрема, звуження пільги для доходів від продажу власної сільськогосподарської продукції з 2 га до 0,5 га, встановлення мінімального податкового зобов'язання у розмірі 5% від нормативної грошової оцінки землі (НГО), що збільшує навантаження на легальний агробізнес. А також наділення органів місцевого самоврядування повноваженнями без жодних доказів, більшістю голосів місцевих депутатів визначати ту чи іншу особу винною в самостійному захопленні земельної ділянки», - зазначив Палатний.

Політик наполягає на тому, що потрібно захистити фермерів.

«До 15 липня існує можливість внести поправки до ухваленого у першому читанні законопроєкту №5600, який суттєво посилює податковий тиск на більшість сфер економіки і ускладнює роботу фермерів. Потрібно скасувати низку вбивчих нововведень і захистити фермерів», - заявив Палатний.

Нагадаємо, парламент розгляне законопроєкт №5600 цього тижня. Його розкритикували низка громадських об’єднань та експертів.