Про це Предстоятель Руської Православної Церкви Патріарх Кирил написав у привітанні з Днем Хрещення Русі Президенту України Володимиру Зеленському, повідомляє patriarchia.ru.

«Доленосний вибір святого рівноапостольного князя Володимира став поворотним моментом в історії східнослов'янських народів, зумовив подальший шлях їх соціального і культурного розвитку, на століття заклав основи духовної єдності наших країн. Особливо дороге це свято мільйонам віруючих України, адже саме з Дніпровської купелі славного міста Києва засяяло світло Православ'я по всій Русі. Продовжуючи справу рівноапостольного князя, Церква і нині мужньо несе світові свідчення про Христа, докладає активних зусиль для здійснення справ милосердя і духовного просвітництва сучасників», - зазначив Патріарх Кирил.

Предстоятель РПЦ висловив надію «на розвиток доброї взаємодії органів державної влади країни з Українською Православною Церквою заради творення суспільної злагоди і утвердження у житті людей високих моральних цінностей».

Володимиру Зеленському Патріарх Кирил побажав «міцного здоров'я, допомоги Божої та успіхів у діяльності на відповідальному президентському посту, а народу України - миру і благополуччя».