Фахівці Офісу Держекоінспекції у Кривому Розі та ДЕІ Придніпровського округу виявили незаконну виїмку ґрунту з русла річки Саксагань.

«Вчора разом з фахівцями Офісу Держекоінспекції у Кривому Розі та ДЕІ Придніпровського округу вийшли на перевірку інформації про пошкодження фрагменту русла річки Саксагань за зверненням громадянина. Під час заходу контролю факт підтвердився: було здійснено виїмку ґрунту з русла річки із застосуванням механізованої техніки. В результаті на значній ділянці змінено гідрологічний режим Саксагані, що становить загрозу для всіх елементів екосистеми річки», - розповів Андрій Мальований.

Посадовець зазначив, що ДЕІ звернулась до Регіонального офісу водних ресурсів у Дніпропетровській області та Криворізької районної державної адміністрації.

«Спільно оперативно визначимо обсяг робіт, необхідних для відновлення гідрологічного режиму річки і запобігання розвитку небезпечних для її екосистеми процесів.Також направимо матеріали обстеження до правоохоронних органів для розслідування справи та виявлення осіб порушників», - підкреслив Андрій Мальований.