Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, про це Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав у проповіді.


Предстоятель УПЦ, спираючись на житіє семи отроків Ефеських, які за велінням Бога майже 200 років перебували в стані сну, зазначив, що смерть після страждань і воскресіння Христа є тільки сном, від якого кожен прокинеться і стане перед Судом Божим.

За його словами, історія семи отроків Ефеських - «це дивовижна історія благодаті Божої, яка робить людину святою».

Блаженніший нагадав, що є багато шляхів, якими людина досягає святості, а житія всіх святих свідчать про красу Божественної благодаті, «яка людину, незалежно від того, де вона живе, в яких умовах, але якщо вона хоче, то благодать Божа підносить до ступеня святості».

Саме тому, вважає Митрополит Онуфрій, кожен повинен зводити в собі дух святості: «Кожен повинен свою душу, своє тіло підпорядковувати Закону Божому. Закон Божий є святим. Хто виконує Святий Закон, той сам стає святим. Господь кожного закликає до святості: «Будьте святі, Я бо святий» (1Пет. 1: 16). Ми повинні йти тим шляхом, яким йшли угодники Божі, щоб досягти ступеню святості», - підкреслив Предстоятель УПЦ.

Щоб досягти святості і не звернути з цього шляху, каже Блаженніший, людям треба любити Бога і любити ближнього, миритися один перед одним і перед Промислом Божим, яким Господь веде в Царство Небесне.

«Коли будемо так робити, то Боже благословення буде над нами, і також, коли Господь закличе у Вічність, будемо причасниками того життя, яким насолоджуються сім отроків Ефеських, які сьогодні перед Престолом Божим моляться за нас грішних і просять Божого благословення», - підсумував Митрополит Онуфрій.