У Тирані 6 вересня делегація Української Православної Церкви зустрілася з Предстоятелем Албанської Православної Церкви Блаженнішим Архієпископом Анастасієм.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на vzcz.church.ua, делегацію очолили керуючий справами митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій.

Архієреїв супроводжували: заступник голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, насельник Свято-Духівського скита Почаївської лаври архімандрит Гермоген (Мельник).

«На початку зустрічі митрополит Антоній презентував Архієпископу Анастасію переклад його книги «Місія стопами Христа», який був зроблений силами Київської духовної академії. Далі відбулася братня бесіда в теплій атмосфері на актуальні теми церковного життя», - відзначили у відділі Зовнішніх церковних зв'язків УПЦ.

З албанської сторони у зустрічі з делегацією УПЦ брали участь:

митрополит Ельбасанський Антоній, митрополит Амантійський Нафанаїл, єпископ Вілідський Астій, співробітники Архієпископії.

Під час перебування в Тирані делегація УПЦ також відвідала кафедральний собор Воскресіння Христового і храм Різдва Христового.