Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це благочинний другого Дарницького благочиння Української Православної Церкви, настоятель храму праведного Іоанна Кронштадтського протоієрей Нестор Коломієць розповів на Ютуб-каналі «Православна Церква».

«Коли ставимо у храмі свічку і дивимося на вогник, це символізує, що й молитва наша має бути гарячою і трепетною. Потрібно молитися з благоговінням, почуттям упокорення своєї негідності перед Богом, з почуттям того, що Господь не зобов'язаний виконувати наше прохання тільки тому, що ми поставили Йому свічку. Господь може виконати наше прохання, нашу молитву лише за своєю милістю», - пояснив отець Нестор.

Священик зазначив, що багато людей ставляться до свічок містично, забобонно. «Це не правильно. Деякі люди вважають, що необхідно, щоб свічка догоріла до кінця, щоби не чіпали і не переставляли її...», - розповів він.

Протоієрей Нестор Коломієць зазначив, що поставивши свічку, людина виявляє свою любов до Бога, жертвує, бо купуючи свічку у храмі, цим жертвує на утримання храму.

«Якщо людина потребує і не має грошей, вона може прийти до храму і не ставити свічки, просто молитися Богу. Вона може попросити, щоб дали свічку безкоштовно. Але не треба приносити свічки з собою, тому що вони можуть бути поганої якості і сильно коптити, до того ж це вже не є жертвою Богові. Якщо немає грошей на свічку, то Господь прийматиме молитву і без неї», - сказав священик УПЦ.