Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це клірик столичного храму святителя Іоасафа Білгородського протоієрей Андрій Кобилецький розповів на Ютуб-каналі «Православна Церква». Пише Знай.юа.

«За яким головним принципом обирають хрещених? Хресні мають бути хрещеними, воцерковленими православними християнами. Головний критерій вибору хресного чи хресної - це те, чи зможе ця людина згодом допомагати у доброму християнському вихованні дитини, а не лише у практичних обставинах. І звичайно, важливим критерієм має бути ступінь знайомства та прихильність ваших стосунків. Думайте про те, чи буде обрана вами хрещена церковними вихователями дитина чи ні», - зазначив отець Андрій.


Водночас він наголосив, що таїнство Хрещення - одна з найважливіших подій у житті.

«У Хрещенні людина народжується у Бозі, як Його дитя. Він незбагненним чином стає рідним до Бога. А рідним Богу - це означає рідним до кінця. Від своїх батьків ми сприймаємо їхнє тіло і кров, а також їхнє світосприйняття, мову, якою вони розмовляють. Коли людина народжується в Бозі, вона сприймає від свого Отця все найголовніше: і погляд на світ, і життя таке, яким заповідав Бог. Так що Хрещення - це не просто якийсь особливий статус людини, раптом наділеної особливими преференціями. Зовсім ні - це Хрест, який дає Христос і насамперед - це готовність жити за Євангелієм», - наголосив священик УПЦ.