Сьогодні міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський вручив нагрудний знак "За відвагу в службі" полковнику цивільного захисту Олександру Гвоздику.

Рятувальнику, який віддав свою кисневу маску дитині і врятував її. Пише Знай.юа.

"Це справжній приклад мужності. Хоч Олександр каже, що себе героєм і не вважає, та для суспільства, для сім'ї, яку він врятував, переконаний, став справжнім героєм. Адже жертвувати своїм життям заради інших - це уособлення відважності. І таких в нашій країні рятівників є в кожному місті, в кожному селищі. Всі їхні мужні вчинки мають бути помічені та гідно оцінені і суспільством і керівництвом", - сказав очільник правоохоронного відомства.

Нагадаємо, 22 листопада об 11:03 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу на пр-ті Перемоги, 67-А, що у Святошинському районі столиці.

До місця виклику відразу ж було направлено рятувальників із найближчих пожежно-рятувальних підрозділів. Як виявилося у 16-поверховому житловому будинку сталося загоряння електрощитових з 5-го по 16-й поверхи. Не гаючи часу, вогнеборці відразу ж приступили до евакуації мешканців та гасіння пожежі.

Об 11:59 пожежу бійці локалізували, а о 12:07 - ліквідували. З верхніх поверхів, а також з ліфта евакуйовано 31 людину, з них 1 дитину.

На місці пожежі працювало 11 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 35 фахівців підрозділів Головного управління ДСНС України у м. Києві.