Як повідомляє Центр інформації УПЦ, частина подарунків буде передана для дітей-сиріт, які виховуються в установах неподалік лінії розмежування на Донбасі.

«1 тис. подарунків закупила УПЦ, 500 подарунків пожертвували благодійники. Ми дуже вдячні всім, хто взяв участь у цій спільній справі та допоміг принести трохи радості дітям, які перебувають у школах-інтернатах. Для таких дітей будь-яка увага – велика радість», - зазначив голова Синодального відділу УПЦ із соціально-гуманітарних питань протоієрей Сергій Екшиян.


Подарунки отримають діти із дитячого будинку у Маріуполі; діти зі школи інтернату у Красногорівці; школи-інтернату для дітей з особливостями розумового та фізичного розвитку на Дніпропетровщині, Горської школи-інтернату; Вовчарівської школи-інтернату та дитячого садка, діти з інвалідністю зі Слов'янська та інші. Пише Знай.юа.

«Сьогодні ми надсилаємо подарунки до 15 шкіл-інтернатів. Їх передадуть туди священники Української Православної Церкви, котрі відвідують ці школи-інтернати. У день святого Миколая вони передадуть подарунки дітям і попросять, щоб святий Миколай допоміг їм у житті, щоб вони виросли добрими, гідними людьми», - сказав отець Сергій.

Також до дня святого Миколая 300 подарунків роздадуть підопічним Соціального відділу у столиці: вимушеним переселенцям, нужденним, дітям із багатодітних сімей.

Керівник сектору пастирської опіки воїнів-інтернаціоналістів та учасників бойових дій Синодального військового відділу УПЦ протоієрей Вячеслав Яковенко передасть 250 подарунків для дітей із інтернатів міст Кремінне та Щастя на Луганщині.

«Ми маємо нагоду стати помічниками самого святителя Миколая. До Різдва ми їдемо на Донбас на підтримку військових та обов'язково заїжджаємо до кількох будинків-інтернатів для дітей з інвалідністю в Луганській області, які опікуємося ще з 2015 року. Необхідно робити цю важливу і добру справу, тому що ми сприймаємо подарунки просто як солодощі, а це справді радість для дітей, які обмежені у любові та багатьох тих благах, які ми маємо і не завжди помічаємо. Для них це справжнє щастя», - наголосив протоієрей Вячеслав.