Тут один сумновідомий депутат від Слуги народу пропонує відмовитися від нашої «котлети по-київськи» та називати її по модньому, щоб бути в тренді, «мітбол по-київськи»?!

Нагадаю, що історики Києва пишуть про те, що знамениті «котлети по-київськи» були відомі світу, щонайменше з 19 століття, а популярності вони набули нібито з подачі Хрущова.

Як би там не було, але ця назва є однією кулінарних візитівок нашого міста. Ба більше, ця назва прямо пов‘язана з історією проголошення Незалежності України. «Котлетою по-київськи» (від «Chicken Kyiv” в розумінні «боягуз, як курка») назвали промову Президента США Буша-старшого, виголошену 1 серпня 1991 року, де він виступив проти отримання Україною статусу Незалежної Держави.

Цікаво, що пропагандист модньої назви нашої котлети по-київськи аргументовано пояснює, що він «представник молоді, яка завжди на передовій», тому й «мітбол». Тут теж змушений розчарувати друга Зеленського і кума Єрмака. У відповідності із Законом «Про основні засади молодіжної політики», за який він голосував, до молоді герой мемів не належить вже майже…15 років! Бо законодавчо молодь - до 35 років.

Отож, захистимо нашу котлету по-київськи від мітболів із слуг народу!