У Києві за підтримки Української Православної Церкви організовано пункт обігріву для безхатченків та нужденних біля Південного залізничного вокзалу.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ у спеціальному тенті-наметі мають можливість зігрітися, поїсти та отримати першу медичну допомогу усі, хто потребує.

«Дуже важливо, що все може бути в одному місці: пункт обігріву та медична допомога. Люди з обмороженнями, ранами. Безхатченкам дуже необхідно тепло. Ми надаємо їм і медичну допомогу, і годуємо», - поділилася Валентина, сестра милосердя сестринства на честь преподобномучениці Єлизавети Федорівни.

Пункт обігріву розрахований на 70 людей, але через холоди у ньому ночують до 100 осіб.

Православні волонтери організували нічні чергування, роздають гарячу їжу та чай.

Благодійна ініціатива стала можливою завдяки спільним зусиллям Української Православної Церкви, Солом'янської районної адміністрації, православних волонтерів, сестринства на честь преподобномучениці Єлизавети Федорівни.

«Потрібно брати приклад, як волонтери та релігійні організації працюють з безпритульними…Завдяки волонтерським релігійним організаціям другий тиждень вдається обігрівати безпритульних. Цього року закупили намет, генератор. Температура була –7, –10 °C. У таких умовах вижити на вулиці неможливо. Чергують і працівники соцслужб, і велика роль волонтерів, які закривають питання харчування, обігріву безпритульних. Пункт обігріву обігріває тіло, а волонтерські організації - душу. Дякуємо їм за підтримку. Важливо, щоб соціальну політику міста Києва було орієнтовано на безпритульних», - зазначив народний депутат Роман Грищук.

Голова Синодального відділу УПЦ із соціально-гуманітарних питань протоієрей Сергій Екшиян закликав усіх бажаючих приєднуватися до допомоги безхатченкам.

«Пункт обігріву - один із найважливіших моментів для порятунку життя людей. Ми вдячні всім, хто взяв участь у відкритті цього пункту. Сподіваємось на те, що буде відгук серед православних людей, які хочуть виявити свою віру у добрій справі. Потрібні люди, які можуть приїжджати та допомагати, хоча б раз на тиждень, годину на день», - сказав отець Сергій.

Священник наголосив, що Українська Православна Церква підтримує нужденних та безпритульних. У Києві у 17 храмах роздають гарячі обіди для безпритульних та малозабезпечених.

«Тут на вокзалі щодня отримують гарячу їжу 200-300 осіб. У Новий рік для безпритульних ми приготували не просту вечерю, а новорічну, з салатом «Олів'є», щоб трохи порадувати цих людей. Будь-яка людина хоче тепла, радості, любові. Сподіваюся, цю любов їм зможуть дати наші віруючі», - підсумував протоієрей Сергій Екшіян.

Приєднатися до православних волонтерів та допомогти бездомним можна тут: