Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це розповів протоієрей Володимир Пучков у коментарі для порталу «Православная жизнь».

«Не підлягає сумніву, що карти – гріх. Ні, гріх зовсім не тому, що карти використовуються для ворожіння. Давайте будемо чесні: якогось реального і свідомого звернення до ворога роду людського в сучасному процесі ворожіння, що б там не використовувалося, зовсім небагато. Є, звичайно, нещасні, які або свідомо служать нечисті, або здуру закликають собі на допомогу бісів. Але ці бідолахи майже непомітні у морі тих, для кого ворожіння не що інше, як спосіб заробітку. Свого роду бізнес на чужих забобонах і дурості», - зазначив священик.

Він також нагадав, що православним не можна грати в карти, оскільки вони є атрибутом азартних ігор.

Отець Володимир пояснив, що будь-які карткові ігри є азартними та можуть призвести людину до ігроманії.

«Ситуація із картами чимось нагадує ситуацію зі зброєю. Останнє також можна застосувати як для злочину, так і для самооборони. Проте, враховуючи ймовірність як першого, так і другого, можна з упевненістю сказати, що будь-який володар зброї є потенційним злочинцем, незалежно від намірів, з якими він купував зброю. У випадку з картами також, незалежно від мотивації, яка змушує взяти в руки колоду, гравець гарантовано потрапляє в зону ризику, неминуче наражаючись на небезпеку рано чи пізно зробити першу ставку», - сказав священник.

Він підкреслив, що, застерігаючи від карткових ігор, Церква одночасно піклується і про чистоту душі, і про збереження гаманця, і здоров'я психіки віруючих.