Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич). Пише Знай.юа.

«Господь створив людей зі свободою волі, тому вони можуть самостійно обирати свій життєвий шлях: служіння істині, випромінювання добра, справи милосердя, любов до людей – або ж шлях по головах людських, відкидання правди та любові, служіння собі та своїм пристрастям. Спаситель міг би миттєво усіх нас привести до добра і радості Своєю волею та владою, але Він залишає цей вибір за нами, Він чекає вільного підпорядкування з любові, а не насильницького, нав'язаного ззовні», - зазначив митрополит Антоній.


Владика пояснив, що Господь прагне знайти у серці людському віру та любов, і знайшовши, рятує таку людину, дарує їй все необхідне.

Керуючий справами УПЦ підкреслив, що Бог прагне, щоб серце людини стало храмом Духу Святого - чистим, сповненим любові до Творця та неприйняття до всякого зла.

«Якщо людина визначить послух Богу головною метою свого життя, то воно буде благословенним», - нагадав архієрей.

Митрополит Антоній нагадав, що кожен момент життя людина здійснює головний вибір - бути з Богом чи без Нього.

«Світ пропонує свої закони виживання та існування в ньому, але всі ці закони та правила замішані на гріху: брехні, злодіянні. І вектор подальшої долі залежить від нашої прихильності та належності до світу чи Бога. Головного вибору нашого життя. «Світ - танець, в якому добро, що походить від Бога, зіткнулося зі злом, що виходить від творіння...» - пише Клайв Льюїс. Тільки від доброї волі кожного з нас залежить, чи стане цей танець танцем смерті чи перемогою та торжеством духу, добра та любові», - підсумував архієрей.