Поки ЗСУ та Сили оборони знищують окупантів на фронті, одним із пріоритетних завдань у тилу для українців є боротьба з тими, хто підготував ґрунт для атаки на нашу країну. Про це прямо каже експерт «Чесно» Катерина Березюк. У своєму розслідуванні вона наголошує, що Вадим Столар є одним із найодіозніших членів реєстру «Зрадників України». Вони разом із кумом путіна Віктором Медведчуком створили благодійний фонд, щоб зберегтися при владі та уникнути конфіскації активів. Пише Антікор.

Як стверджує експерт, ганебний статус «зрадника» не заважає йому переміщатися країною, зберігати депутатський мандат, тоді як його фонд вкладає тисячі доларів у самопіар. Все це робиться для того, щоб Столар уникнув покарання та зберігся при владі, як він це зробив у 2014 році після втечі Януковича.

Ще на початку лютого 2023 року СБУ звинувачувало колаборанта Столара за двома жорсткими статтями: «підготовка, розв'язування, ведення агресивної війни» та «фінансування дій, спрямованих на усунення конституційного ладу». Як бачимо, поки що безрезультатно.

Розслідувачі зі «Схем» раніше писали, що Столар-Медведчук разом із бізнес-партнером глави Офісу президента Артемом Колюбаєвим створили фонд «ENSO» – АТ «ЗНВКІФ Астера». Він через офшорні фірми проводить численні фінансові махінації, уникаючи сплати податків. За інформацією ЗМІ, 2020 року через ці фірми йшли операції з продажу російської нафти від Новошахтинського заводу. Таким чином вони і отримали дах із боку влади.

Шлейф злочинів колаборант намагається прикрити псевдобадійністю. Однією рукою він кидає подачки потерпілим від війни українцям, а іншою краде мільйони на Харківщині. Раніше ЗМІ повідомляли, що Столар разом із колишнім однопартійцем з ОПЗЖ Ігорем Абрамовичем за допомогою голови фракції «Слуга народу» у Парламенті Давидом Арахамією за минулий рік заробили 145 млн грн нібито на відновленні області.

На цьому тлі дурість проплачених Столаром публікацій очевидна. В одному з епізодів своєї авторської програми засновник телеканалу «Ісландія» Володимир Петров прямо висміює піарників сепаратиста, котрі намагаються з нього зробити волонтера. Він правдиво іронізує, стверджуючи, що для самого Столара, який просидів увесь рік закордоном, 2022 рік був важким через «вечірки в Дубаї», «прийом наркотиків» і «прогулянки повз пальми в Ніцці». На реальні проблеми українців йому просто начхати. Тим більше, що його співробітництво з росією і призвело до повномасштабної війни. Сам Столар готовий на все, щоб зберегтися при владі – порядність його не цікавить.

Цікаво, скільки ще покровителі в Офісі Президента захищатимуть активи Столара та Медведчука від конфіскації. Сподіваємося побачити результат від правоохоронних органів та справедливе покарання для мародерів.