Багато дискусій у Мережі точиться з приводу того що зробив чи не зробив нинішній мер. Я вже публікував багато фактів щодо того, що міська влада за час своєї каденції явно недопрацювала. Але є один дуже гострий аспект таких недопрацювань - тепломережі.
Теплові мережі столиці настільки застаріли, що Київ зараз перебуває ніби на пороховій бочці. Але міська влада на чолі із Кличком ніби чи то закриває очі, чи то свідомо не хоче нічого робити. Про це Микола Томенко розповідає на своїй сторінці в Facebook.

Николай Томенко. Фото: YouTube
Николай Томенко. Фото: YouTube
Николай Томенко. Фото: YouTube

Колапс біля торговельного центру Ocean Plaza Саме через проблему зношених теплових мереж. Лише вдумайтесь, загалом столичні труби зносились більш, ніж на 80%. Це просто катастрофа! Понад 85% тепломереж експлуатується понад 25 років. І звісно, кожного року обсяги споживання теплоенергії а також бюджет для підтримки тепломереж зростає.
Влада стверджувала, що для повної заміни труб у Києві необхідно близько 30 мільярдів гривень. Ясно, що ця сума непідйомна для міста, адже загальний бюджет столиці цього року передбачений трохи менше за 60 мільярдів гривень. На найбільш зношені тепломережі київська влада у 2019-му виділила півмільярда гривень.
Але найбільша проблема в тому, що сьогодні замість капітального ремонту тепломереж, влада витрачає бюджетні гроші на піар-проекти Кличка: пішохідний міст, фонтани, в`їзні знаки, бюджетні медіа, багаторазові ремонти парків. Всі ці проекти коштували нам декілька мільярдів.
Болючим для киян також є постійні відключення гарячої води. В кожному районі час від часу (і навіть в холодну пору року) декілька будинків залишаються без гарячої води.
На жаль, нас з вами не запитали, що нам, киянам, потрібно більше – гаряча вода в крані, теплі батареї чи черговий фонтан.
Тобто все, чим займалася міська влада весь цей час - це латала дірки. А от по-справжньому підняти це питання Кличку бракує політичної волі. Залишається займатися дрібним латанням і весь час закривати очі на щоденні прориви.
Команда Громадського руху «Рідної країни» переконана, що бюджет нашого міста має витрачатись в інтересах його мешканців. Тому ми пропонуємо під час виборчої кампанії визначити разом з киянами пріоритетні завдання, які ми будемо вирішувати одразу після обрання. Отож, ми закликаємо вас підтримати нашу ініціативу та активно долучитись до «Київського референдуму», обравши ті пункти, які на вашу думку, потребують найбільшої уваги.

Команда Кличка займається лише дрібним латанням дірок на тепломережах Багато дискусій у Мережі точиться з приводу того...

Gepostet von Микола Томенко am Montag, 5. Oktober 2020