«Європейська солідарність» висунула на 221 окрузі у Києві директора КП «Інженерний центр», багаторічного депутата Київради від фракції «Солідарність» та екс-помічника одіозної заступниці Черновецького – депутата Київської міської ради Алли Шлапак - Михайла Терентьєва.

Про це пише Багнет.

За даними видання “КиевВласть”, Терентьєв є фігурантом щонайменше трьох кримінальних справ про розкрадання бюджетних коштів.

Останньою махінацією, де відзначилося КП “Інженерний центр” Терентьєва, є будівництво так званого “мосту Кличка”.

При будівництві мосту постійно дивним чином випаровувалися гроші. За проектом був затверджений бюджет у 240 мільйонів. А вже 27 травня (через 2! дні після відкриття мосту) КП «Інженерний центр» отримало 419 мільйонів.

Додаткові 132 мільйони гривень кишенькова комісія Київради з питань бюджету, до якої входить Терентьєв, перекинула із Київського зоопарку (132 мільйони!). Звісно, тваринам гроші потрібні менші, ніж чиновникам з КП.

Міст будувався без експертиз, без затвердження проекту, з міжнародним скандалом через крадіжку проекту та ще з постійним вливанням грошей. Не дивно, що вже через день після відкриття скло тріснуло, і міст закрили на ремонт. І ще +74 мільйонів гривень з кишень киян все та ж бюджетна комісія Терентьєва віддала йому ж на вже побудований міст. Особливо дивує графа про будівництво фонтану. Адже він вже був збудований за першим кошторисом.

Але такі використання бюджетних коштів – коштів киян – не новинка для КП «Інженерні системи». Там все поставлено на потік і “працює” за схемами. Про це добре знають у прокуратурах міста Києва.

Так, з кінця 2016 року (як тільки Терентьєва призначили на посаду) це КП тричі (кожного разу по 84 мільйони гривень) отримувало кошти на капітальний ремонт міської дитячої клінічної лікарні №2. При цьому у кошторисі кожного разу фігурували нові унітази та вмивальники. Інтернет повниться жахливими фото та негативними відгуками мам, яким довелося “жити” поруч з тарганами у цій свіжовідремонтованій лікарні.

Київська міська прокуратура №10 (Шевченківского района) за цими фактами 12 лютого 2018 року зареєструвала у ЄРДР кримінальне впровадження №42018101100000062 за ч.3 ст. 191 КК України - Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно чи за попередньою змовою осіб. За цією статтею передбачено покарання у вигляді обмеженням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Але це не зупинила рвучкого чиновника. У 2017 році КП “Інженерні мережі” на чолі з Терентьєвим витратило біля 4 мільйонів бюджетних коштів на закупівлю спеціальних знаків на в’їздах до Києва. Це мали бути гранитні таблички, декоративні букви та фігури. Гроші то виділили, але знаків та табличок ніхто так і не побачив.

У результаті, 5 березня 2017 року Шевченківська районна прокуратура Киева внесла до ЄРДР відомості про відкриття кримінального провадження № 42018101100000093. І знову та сама стаття - Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно чи за попередньою змовою осіб.

Розкрадання державних коштів – справа ризикована, але так і вабить нечистих на руку чиновників. Терентьєв і Ко увійшли у смак. Цього року запланували реконструкцію сходів з Десятинного провулку до вулиці Гончарної за 38, 3 мільйони. Все б нічого, але рівно рік тому воно вже отримало за ті ж самі роботи 31,3 мільойни гривень.

Ці кримінальні справи пояснюють, як у людину, що ще у 2014 році декларувала сукупний дохід родини за рік (!) – 20 тисяч гривень, в декларації 2017 року опинилося 3 квартири у Києві, дві ділянки в елітних районах за містом і 600 тисяч гривень заощаджень.

Можна припустити, що бажання балатуватися по 221 округу спричинене панічним бажанням Терентьєва сховатися від тюрми за депутатською недоторканністю.

Цікаво, що з 2010 по 2014 рік Михайло Терентьєв був особистим помічником та керівником громадської приймальні одіозної заступниці Черновецького – депутата Київської міської ради Алли Шлапак. Молода команда Космоса, як в народі називали колишнього мера Києва, відрізнялася особливим вміннями і цинізмом у справі обкрадання киян. А ще уславилася прямими підкупами виборців та будуванням сіток. І сітка працює. Терентьєв отримав мільйони гривень з міського бюджету і тепер щедро ділиться з виборцями - вже кілька місяців його приймальні роздають по 500 гривень в руки за голос.

По одній з частин 221 округу Терентьєва активно підтримує інший фігурант кримінальний справ, депутат Київради та голова ще одного сумнозвісного КП “Благоустрій”, а також колишній помічник Алли Шлапак – Андрій Андрєєв – 34 у списку “Європейської солідарності”.

І зовсім для розуміння картини. Цьогоріч по 221 округу йде ще одне юне дарування з гнізда Шлапак - 25-річний Іван Слюсаренко. І йде, як не дивно, від партії “Батьківщина”, що підтверджує давні чутки про міцні зв’язки гречкосійки Алли Шлапак з цією партією.