Коло отримувачів субсидії розширять

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що найближчим часом буде розширене коло отримувачів субсидії. Це означає, що у ще більше українців з'явиться можливість звернутись до держави за допомогою для розрахунку за житлово-комунальні послуги. Пресслужба Кабінету міністрів опублікувала деталі заяви Дениса Шмигаля.

Субсидія. Фото: скріншот Youtube-відео
Субсидія. Фото: скріншот Youtube-відео

У вівторок, 9 березня Денис Шмигаль провів нараду з міністрами та представниками "Нафтогазу" й депутатами щодо даних по розрахунку населенням за житлово-комунальні послуги.

Шмигаль розповів, що існує необхідність в розробці комплексних рішень щодо погашення заборгованості населення. Голова уряду пообіцяв підтримку тим українцям, які не можуть розрахуватись за комунальні послуги.

На нараді прем'єр-міністр дав доручення міністру соціальної політики Марині Лазебній оцінити можливість розширення кола отримувачів субсидії. Тобто міністерство буде біль активно оповіщати населення щодо можливості оформити субсидію.

Крім того, він доручив створити відповідний інструмент, котрий дасть можливість українцям звіряти розрахунки з постачальником.

Для цього Міненерго та Міністерство фінансів будуть спільно займатись розв'язанням проблеми протермінованої заборгованості. А представникам Мінрегіону Денис Шмигаль дав задачу місцевій владі налаштувати комунікацію щодо запобігання росту заборгованості населенням за комунальні послуги.

Згідно з даними за лютий 2021 року, було стягнуто понад 359,5 тис. боргів за комуналку. Нещодавнє опитування показало, що кожен шостий респондент відповів, що зможе сплатити комунальні послуги.

Однак, кількість тих, хто не впевнений у своїй фінансовій спроможності, збільшилась. Все через те, що доходи українців скоротились через пандемію, а тарифи все одно зросли з початку року.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що з 1 квітня може статися чергове підвищення тарифу на електроенергію. З 1 січня скасований "пільговий" тариф та встановлена єдина ціна - 1,68 грн за кВт/год, на скільки хочуть підвищити тариф.

Також ми писали, що через борги "Нафтогаз" припинив постачати газ в цілу область, хто зараз мерзне.

Нагадуємо, що українцям дадуть можливість отримувати субсидію авансом, як це можна зробити.