"ПриватБанк" змінив правила поповнення банківських карт

Пов'язані нові зміни з тим, що усім українським банкам потрібно виконувати вимоги фінансового моніторингу. Тому поповнення банківських карт буде відбуватися тепер за новими правилами. Детально про зміни пояснила пресслужба "ПриватБанку".

Термінал самообслуговування. Фото: скріншот YouTube-відео
Термінал самообслуговування. Фото: скріншот YouTube-відео

"ПриватБанк" вводить нові правила, посилаючись на Закон України № 361-IX та постанову Нацбанку України № 65. Вказано, що зміни торкнуться клієнтів при поповненні бізнес-карток та поточних рахунків. До бізнес-карток відносяться корпоративні картки та картки "Ключ до рахунку".

Також пресслужба розповіла, що тепер треба вказувати при оформленні платежів через додаток "Приват24" або в терміналах самообслуговування.

Коли платник буде заповнювати необхідні поля для переказу коштів на будь-яку суму, його переадресують на поповнення поточного рахунку одержувача, але треба буде обов'язково вказувати реквізити одержувача, наприклад номер IBAN.

Пресслужба попереджає, що платіж на суму понад 30 тисяч гривень у місяць з іншого банку може й не пройти, потрібно буде вказувати саме IBAN-номер поточного рахунку клієнтів "ПриватБанку".

Тобто тепер треба кожного разу вказувати реквізити платника, тому що так передбачено в законі про фінансовий моніторинг.

"ПриватБанк" додав, що усі клієнти банку, що є бізнес-партнерами, можуть приймати оплату від покупців та партнерів, що є як клієнтами "ПриватБанку", так й інших фінансових установ, але гроші будуть перераховуватися тільки на поточний рахунок без обмежень при введенні необхідних реквізитів.

Фінансовий моніторинг був введений для того, щоб не допустити використання банків для легалізації доходів, що могли бути отримані незаконно. Тобто усі банківські операції українців на великі суми проходять перевірку.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що "ПриватБанк" ввів ліміти на переказ коштів, яку суму дозволяється переказувати.

Також ми писали, що українцям розповіли, як не виходячи з дому через додаток "Приват24" обновити свої дані. Це важливо знати в період пандемії, щоб не наражатися на небезпеку.

Нагадуємо, що на час локдауну такі фінансові установи, як "ПриватБанк", "Ощадбанка" та ПУМБ змінюють роботу відділень по країні.