Синоптик спрогнозувала, коли прийде весна

Усі українці зачекалися вже тепла, хочеться зняти купу одягу та нарешті насолодитися сонечком та милуватися пробудженням природи. Провідний синоптик Українського гідрометцентру Наталя Голеня спрогнозувала, що холодна погода вже скоро відпустить, повідомляє Сьогодні.

Потепління. Фото: скріншот YouTube-відео
Потепління. Фото: скріншот YouTube-відео

За словами синоптика, вже на найближчих вихідних повинно значно потеплішати, а на Заході України місцями й зовсім стовпики термометра підвищаться до +20 градусів.

Голеня констатувала, що в цьому році весна в Україні прохолодна та ще геть не весняна погода. Але вже до наступних вихідних є велика ймовірність - не менше 60%, що температура вже буде по країні у межах +15 градусів.

Також виданню Chas.News, синоптик розповіла, що для березня така прохолодна погода не є аномальною. Просто в останні роки було значно тепліше, ось українці й звикли до такої погоди.

Голеня також нагадала, що зараз змінюється погода через глобальне потепління. Однак, не завжди буває тепло, є й періоди холоду. Вона нагадала, що грудень у 2020 році був теплим, що не характерно для цієї пор року.

Вона додала, що зима немов трохи зсунулася у часі, тому в березні погода більш нагадує ту, що притаманну у лютому.

При цьому, якщо взяти для аналізу температуру протягом березня, то вона не була аномальною, а цілком характерною для даної пори року.

Поки що важно встигнути за тим, як швидко змінюється погода, день може бути відносно тепло та сонячно, а вже через декілька годин йде мокрий сніг чи дощ. Однак, до цього багато синоптиків прогнозували значне потепління у кінці березня.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що синоптик Вазіра Мартазінова спрогнозувала, з якої погоди розпочнеться квітень та чи подарує він українцям тепло. Синоптик спрогнозувала погоду в першій декаді квітня в Україні.

Також ми писали, що Великдень 2021, коли святкують це велике свято християни та католики. Детально про традиції та заборони, пов'язані з цим святом.

Нагадуємо, що народний синоптик Леонід Горбань спрогнозував погоду у квітні та травні. Також він повідомив, що слід готуватися для непростих років, цей рік за його прогнозами буде неврожайним.