Тепер проїхатися в мартшутці стане ще дорожче

Така інформація з’явилася на сторінці «dtpkievua». Так, стало відомо, що в Києві вже з 27 березня будуть зростати ціни на проїзд в маршрутках. Варто зазначити, що це відбудеться прямо в період локдауну, адже посилені карантинні вимоги діють до 9 квітня.

Маршутка. Фото: YouTube, скрін
Маршутка. Фото: YouTube, скрін

Причиною називають і зростання вартості палива, і те, що під час карантину пасажирів в транспорті стало набагато менше. Зазначається , що приблизно 40 відсотків маршрутів вже цієї суботи стануть дорожче. Ситуацію прокоментував Ігор Мойсеєнко, голова Асоціації перевізників Києва і Київської області. За його словами, перевізники чимало часу намагалися стримувати вартість проїзду.

Так, голова Асоціації перевізників Києва і Київської області зазначив, що підвищувати ціни на проїзд в маршрутках дуже хотіли ще давно, однак всі розуміли ситуацію та по можливості стримували ціни на місці. Однак тепер і паливо стало дорожче, і пішла наступна хвиля коронавірусної інфекції.

До того ж, нагадав Ігор Мойсеєнко, зараз перевізників можуть навіть штрафувати на суму до 17 тисяч гривень. Враховуючи це та вище перелічені фактори, підкреслив Мойсеєнко, просто немає інших варіантів. Можливо або повністю припиняти діяльність, або щось робити. Так, вже з суботи вартість проїзду буде зростати: ті маршрути, де була вартість 8 гривень з пасажира, тепер буде коштувати на 2 гривні дорожче (тобто 10 гривень).

При цьому варто нагадати, що в Києві наразі продовжуються посиленні карантині заходи. Під час цього не можна заповнювати маршрутки більшою кількістю пасажирів, ніж сидячих місць. Також всі повинні бути в захисних масках.

Нагадаємо, в Міністерстві внутрішніх справ розповіли, як саме варто реєструвати мопеди. З'явилася важлива інформація для водіїв.

Також повідомлялося, що в уряді вирішили, як саме будуть працювати різні види громадського транспорту в регіонах з «червоною» зоною карантину. З’явилися нові подробиці.

Крім того, в уряді хочуть заборонити ввіз та реєстрацію деяких автомобілів на територію України. Стало відомо, якого виду транспорту це стосується.