Пенсійний фонд повідомив, коли підвищать виплати пенсіонерам

Для більшості пенсіонерів щомісячні виплати є єдиним джерелом доходів. Звичайно, розмір виплат замалий, щоб прожити не відмовляючи собі ні в чому. Однак, Уряд намагається підвищувати регулярно виплати людям старшого віку. Для цього було введене поетапне підвищення виплат протягом 2021 року. Пенсійний фонд поділився календарем, в якому позначено, у якому місяці зростатимуть виплати громадян.

Гроші. Фото: скріншот YouTube-відео
Гроші. Фото: скріншот YouTube-відео

Вказано, що громадянам, які досягли пенсійного віку та за трудовий період набули необхідного страхового стажу у поточному році виплати підвищать на 500 грн. Таким чином, найменший розмір виплат для таких громадян складатиме 2600 грн.

До слова, перше підвищення виплат вже відбулося у січні для даної категорії громадян у зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати до 6000 грн. Українці віком старше 65 років та при наявності необхідного стажу отримали 2400 грн, тоді як ще у грудні 2020 року вони отримали 2100 грн.

Також у березні все ж таки попри економічну ситуацію і країні Уряд провів індексацію виплат на 11 відсотків. Це дало змогу хоч і не на велику суму, у середньому лише на 308 грн, але підвищити виплати для майже 8 млн пенсіонерів.

Далі вже у квітні буде перерахований розмір виплат пенсіонерам, що продовжують працювати. Їм буде нарахована надбавка у разі, якщо у них є 24 місяців страхового стажу.

Планувалося, що й у липні повинна підвищитися пенсія українців, що вийшли на заслужений відпочинок при досягненні віку оскільки повинна була збільшитися ще на 500 грн. "мінімалка". Однак, її перегляд відбудеться лише у грудні. Тому, у липні пенсіонерам нічого не додаватимуть.

Крім того, з липня минулого року Уряд почав доплачувати пенсіонерам, що досягли 80 років. Цю допомогу й зараз надають. Планувалося, що з липня ще й люди віком 75 років почнуть отримувати щомісячно доплати, але їх вирішили перенести на жовтень.

У грудні у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму мінімальна пенсія зросте до 1934 грн. Також "мінімалка" буде 6500 грн, тому як повідомлялося раніше підвищення отримають люди віком від 65 років.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Мінсоцполітики пообіцяло провести перерахунок щомісячних страхових виплат, їх підвищать на понад 400 грн, коли це відбудеться.

Також ми писали, що прожитковий мінімум будуть рахувати по-новому, як це вплине на пенсії, соцвиплати та стипендії.

Нагадуємо, що Кабмін пообіцяв перерахувати пенсії ще одній категорії громадян.