Коли пенсіонерам очікувати надбавки

Уряд прийняв рішення поступово підвищувати виплати людям, що вийшли на заслужений відпочинок. Двічі за рік українцям збільшать пенсії у зв'язку з ростом прожиткового мінімуму. Найближчий відбудеться вже у липні поточного року. Такі дані вказані у Пенсійному календарі на 2021 рік.

Гроші. Фото: скріншот YouTube-відео
Гроші. Фото: скріншот YouTube-відео

Вказано, що пенсіонери, що вийшли на заслужений відпочинок за віком та виконали усі вимоги по стажу, отримають підвищення. Це стосується осіб, яким виповнилося 65 років та більше та якщо за свою трудову діяльність у жінок накопичилося 30 років стажу, а у чоловіків - 35 років.

Якщо з січня 2021 року їм підвищили розмір виплат до 2400 грн, то з липня вони стануть отримувати вже 2600 грн.

Мінімальна ж пенсія також зросте, але на 165 грн. Тобто с 1769 грн. розмір пенсії зросте до 1854 грн. Однак, є й невелика кількість громадян, яким нараховується максимальний розмір пенсії. Ось їм більше пощастить, тому що надбавка такій категорії громадян буде у 10 разів більше - 1650 грн.

Це означає, що якщо зараз вони отримують 17 690 грн, то з липня розмір виплат вже буде складати 18 540 грн.

Також підвищення виплат ще відбудеться й у грудні. Тоді зросте мінімальна пенсія до 1934 грн, а максимальна буде сягати 19 340 грн.

Як повідомляють в Міністерстві соціальної політики, зараз середній розмір пенсії складає 3500 грн. Однак, якщо людина працює на мінімальну заробітну плату, то розмір її виплати складатиме зараз мінімальну суму - 1769 грн.

До слова, вже з квітня в Україні підвищиться пенсійний вік та вимоги до стажу для жінок. Вони зможуть вийти на заслужений відпочинок вже у 60 років, як і чоловіки та повинні напрацювати 28 років стажу.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в Міністерстві соціальної політики доступно розповіли, чому солідарна пенсійна система не зможе дати українцям гідного життя в старості.

Також ми писали, що пенсіонерів попередили, що виплати з них можуть зняти. Пенсійний фонд вказав причину, коли так відбувається та що треба зробити, щоб відновити виплати.

Нагадуємо, що стало відомо, чи продовжить "Укрпошта" з квітня доставляти пенсії та соцдопомогу пенсіонерам в селах.