Хто написав зворушливий хіт про батьківську любов

Пісню «Соколята» знають мільйони українців. На вокальних конкурсах дуже часто виконують цю зворушливу композицію. Тепер хіт пролунав і на шоу «Маска». Портал Стіна розкаже, хто написав цю пісню, та яка історія пов’язана з написанням цього хіта.

В'ячеслав Хурсенко. Фото: YouTube, скрин
В'ячеслав Хурсенко. Фото: YouTube, скрин

Автор пісні – В’ячеслав Хурсенко, композитор та автор-виконавець. Він народився у Дніпрі, а згодом жив і у Луцьку, де закінчив музичне училище. Проте, мало хто знає, але за освітою він був акушером. В 90-х він став відомим і як віолончеліст. Майже все життя він писав власні пісні. Дружина В’ячеслава казала, що в юності, коли він грав їй щось на гітарі, вона навіть думала, що це пісні відомих виконавців, коли він виконував їй власні композиції. Серед відомих хітів Хурсенка – «Соколята», «Сповідь», «Панує ніч», «До рідного дому», «Ковток вина».

Історія написання «Соколят» пов’язана з відомим співаком Василем Зінкевичем. Як виявилося, Хурсенко та Зінчевич співпрацювали деякий час. При цьому композитор на власні очі побачив, як артист ставиться до своїх синів, і це його зворушило. В результаті з’явилася ця відома пісня про батьківську любов до синів. Коли В’ячеслав хотів подарувати артисту цю пісню, то той відмовився, так як був впевнений, що Хурсенко повинен сам виконати цю композицію. Так і вийшло, а хіт у виконані В’ячеслава українці люблять й досі.

Не прагнув стати відомим. Колеги Хурсенко розповідали в документальних фільмах про характер композитора. Наприклад, співак Гарік Кричевський зізнавався, що дипломатичності в шоу-бізнесі композитору все ж не вистачало. Якщо В’ячеславу щось або хтось не подобався – він відверто про це міг сказати. Та й бути зіркою він особливо не мріяв, хоч і як будь-який музикант хотів визнання.

На жаль, обірвалося життя композитора лише у 43. Це сталося в 2009 році. Дружина автора розповідала, що він був тоді на рибалці. Справа в тому, що в музиканта напади гліпоглікемії внаслідок впливу інсуліну на організм (в нього був діабет). Допомагала йому ложечка меду, після якої стан був краще. В той самий день він поїхав на рибалку та забув з’їсти ту ложечку. Дружина хотіла зателефонувати чоловікові, проте відволіклася на нараду на роботі. Потім, розповідала вона в інтерв’ю для документального фільму Tonis, вона вирахувала час і зрозуміла, що могла його тоді врятувати своїм дзвінком.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що в шоу «Маска» всіх глядачів та членів журі здивувала артистка, яка була в образі Ворона. Деякі члени журі думали, що під маскою чоловік.

Також повідомлялося, що на шоу «Маска» виявився Іраклій Макацарія. Колишній «холостяк» ховався від одним з найзагадковіших образів.

Крім того, на шоу «Маска» Ірина Федишин здивувала глядачів та членів журі чоловічим голосом. Ніхто й подумати не міг, що це вона під маскою Пави.