Стало відомо про те, що в поліції почали все частіше фіксувати поширення неправдивої інформації. Все для того, щоб дискредитувати службову діяльність правоохоронців підрозділу, а також обласну поліцію в цілому.

Автомобиль полиции
Автомобиль полиции
Автомобиль полиции

Про це повідомляла Нацполiцiя Запорізької області. У Токмацькому відділенні відреагували на масове звільнення співробітників, про яке кілька днів писали ЗМІ. Там запевняють, що всі співробітники на роботі і ніяких рапортів не було.

"Інформація про масове надання рапортів на звільнення поліцейськими відділу № 3 Пологівського районного відділу поліції, не відповідає дійсності. Навіть більше, ми фіксуємо штучне і планомірне просування неправдивої інформації з метою дискредитації службової діяльності поліцейських підрозділу, а також обласної поліції в цілому", — зазначили в поліції.

На сайті поліції Запорізької області пишуть, що частина співробітників дійсно поскаржилися на стан матеріально-технічного забезпечення і рівнем оплати за понаднормове несення служби, однак, питання практично відразу було вирішене.

"В даний час співробітники підрозділу поліції несуть службу в штатному режимі. Жодного рапорту про звільнення з ОВС в апарат ГУНП в Запорізькій області не надходило. Місцеві поліцейські, як і інші працівники ГУНП в Запорізькій області, залишаються вірні присязі і продовжують діяльність відповідно до своїх службових обов'язків", – повідомляють в поліції.

Причин для звільнення поліцейських кілька, як зазначає народний депутат від Партії "Слуга народу" Юлія Яцик:

  • невиплати оплати праці за ненормований робочий день та нічні зміни;
  • тиску з боку керівництва щодо виконання показників розкриття злочинів ("контрольні" злочини в ЄРДР або взагалі не реєструються, або реєструються з самою мінімальною кваліфікацією);
  • викривлення фактів роботи поліцейських публічними особами, що призводить до зниження довіри населення до органів.

Вони вимагають відставки глав Нацполіції та МВС, а також виплати зарплат, яка затримується. Якщо вимоги не будуть виконані, то вже в першому кварталі 2022 року може піти близько 30% особистого состаива.

Станом на сьогоднішній день зарплата співробітників поліції становить 11,2 тисячі гривень, у містах-мільйонниках – 13,2 тисячі гривень, у Києві – 14,5 тисячі гривень.