Під час зустрічі радників “нормандської четвірки” в Парижі 26 січня до української влади було висунуто ряд нових умов, зокрема в ультимативній формі вимагається здійснити низку кадрових змін в керівництві дипломатично-безпекового блоку. Про це передає "ПОШТАР-ІНФО", пише День, передає Політека.

Як повідомляють ЗМІ, вимога стосується всіх, хто публічно заперечував можливість прямих перемовин України з т.зв. “народними республіками” ОРДЛО. Також безумовному звільненню мають підлягати і всі, хто брав участь в бойових операціях в зоні ООС, або проти російських спецслужб.


Названо прізвища міністрів Дмитра Кулеби та Олексія Резнікова, Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, очільника ГУР МОУ Кирила Буданова та екс-лідера Правого сектора Дмитра Яроша, який став радником Залужного. Микола Балан, який також був в цьому списку, вже звільнився з посади очільника Нацгвардії через трагедію в Дніпрі.

Відзначається, що ультиматум стосується фактично яструбів від дипломатії та силового блоку. Тих, хто чітко і недвозначно висловився проти будь-яких форм перемовин з російськими маріонетковими адміністраціями. І тих, в кого, на думку росіян, “на руках кров братського народу Донбасу”.

Ультиматум, начебто, має імперативну форму та обмежений час дії. І є передумовою початку деескалації.