Заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян обговорила з Послом з особливих доручень МЗС Литовської Республіки Йонасом Даніляускасом питання надання Україні технічної допомоги. Пише Знай.юа.

«Останні роки безпекова ситуація в Україні змінюється. Але незмінною залишається підтримка української незалежності Литвою. Підтвердженням цього є те, що сьогодні ми розпочали наші консультації з представниками Литовської місії щодо потреб системи МВС», – зазначила Мері Акопян.


Розповідаючи литовській делегації про аспекти безпекової ситуації в країні, заступниця міністра підкреслила, що МВС постійно працює над посиленням не лише внутрішньої безпеки, а й обороноздатності країни. Поза увагою відомства не лишаються і питання цивільної безпеки.

Мері Акопян закликала представників делегації докласти зусиль, щоб активізувати роботу органів влади краін-учасниць України-Польщі-Литви у форматі «Люблінського трикутника». Вона подякувала членам делегації Литовської Республіки за послідовну підтримку України й висловила сподівання на розширення двосторонньої співпраці.

Своєю чергою Посол з особливих доручень МЗС Литовської Республіки Йонас Даніляускас висловив готовність й надалі підтримувати Україну та, зокрема, Міністерство внутрішніх справ, і подякував українській стороні за значну допомогу у подоланні міграційної кризи, яка виникла на кордоні Литви наприкінці минулого року.

«У цей непростий час ми хотіли б підтримати вас ще більше. Прем’єр-міністр Литовської Республіки створив спеціальну місію з оцінки потреб України, до складу якої увійшли представники різних інституцій. Місія має два основні завдання. Перше – дипломатична і політична підтримка України. Друге – визначити ваші потреби, щоб згодом надати необхідну технічну допомогу», – зазначив Йонас Даніляускас.