Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви у Хрестовоздвиженському храмі Літургія розпочнеться о 06.30; в Успенському соборі - о 07.00; у храмі Різдва Пресвятої Богородиці - о 07.40; у храмі на честь ікони Божої Матері «Живоносне джерело» - о 08.00 (Після літургії - освячення води); у Трапезному храмі - о 08.30; у храмі преподобного Агапіта Печерського - о 08.45; в Аннозачатівському храмі - о 09.15 та у храмі преподобного Сергія Радонезького - о 09.40. Пише Знай.юа.

Зазначається, що перед початком кожної літургії відбуватиметься освячення свічок.

Напередодні свята сьогодні ввечері відбудеться всенічне бдіння. Початок служби у храмі Різдва Пресвятої Богородиці - о 16.45, у Хрестовоздвиженському храмі - о 16:30, у Трапезному храмі - о 17.00.

*** Свято Стрітення Господнього - одне з двунадесятих свят у Православній Церкві, події якого відбулися на самому початку історії Нового Завіту.

На сороковий день після Різдва праведний Йосиф та Марія принесли немовля Христа до Єрусалимського храму. Таким чином вони виконували постанову закону Мойсеєва про посвяту Богові всіх первістків чоловічої статі, на честь позбавлення єврейських первістків від смерті, в той час як ангел Господній вразив усіх первістків єгипетської землі.

У перекладі з церковнослов'янської «стрітення» означає «зустріч».

Євангельське повіствування свідчить, що у Єрусалимському храмі Христа зустрів старець Симеон. За переказами, він прожив уже майже 300 років, оскільки отримав від ангела обіцянку, що не помре, поки сам не побачить Месію, що прийшов у світ, - Спасителя Ізраїлю.