Як повідомив Центру інформації УПЦ ініціатор акції, настоятель столичного храму преподобного Феодора Освяченого протоієрей Петро Семащук, мета благодійної акції – збір коштів на лікування онкохворих дітей. Пише Знай.юа.

Кошти від кожної придбаної свічки у київських храмах у день Стрітення Господнього будуть пожертвовані на лікування маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Київської обласної клінічної лікарні та онкологічного відділення Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

«Цього року благодійна акція «Стрітенська свічка» ювілейна - нам 5 років. Наше головне завдання - привернути увагу до проблем онкохворих дітей. Вони дуже вразливі і потребують підтримки. Також дуже важливо дати можливість людям, християнам зробити добру справу. Робимо все для того, щоб людина не шукала, як їй допомогти дітям, а прийшла до нас і поділилася своєю частиною тепла, любові та турботи», - зазначив протоієрей Петро Семащук.

Завершить акцію «Стрітенська свічка» 20 лютого благодійний концерт у театрі «Срібний острів» (вул. Платона Майбороди, 8), під час якого буде підбито підсумки акції. Початок о 14.00.

Культурно-просвітницький центр «Київський Єрусалим» при київському храмі на честь преподобного Феодора Освяченого проводить благодійну акцію «Стрітенська свічка» з 2017 року.

Минулого року було зібрано понад 30 тис. гривень для допомоги онкологічному відділенню Київської обласної клінічної лікарні.