Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це YouTube-каналу «Православная Церковь» розповів настоятель храму преподобного Феодора Освяченого протоієрей Петро Семащук. Пише Знай.юа.

«Для православної людини «порча» не страшна - тому, хто живе церковним життям, молиться, хоча б раз на місяць причащається, живе євхаристичним життям», - зазначив священник.

Він нагадав, що диявол завжди слабший за Бога, тому необхідно залишити страхи і довіритися Господу.

«Є така помилкова думка, що диявол бореться з Богом. Насправді, святі отці вчать, що він боїться Бога, він боягузливий. Для усвідомлено віруючої людини не може бути страхів від якихось дій диявола. Диявол спокушає, але воля людська за допомогою благодаті Божої протистоїть цій спокусі», - поділився отець Петро.

Священник нагадав історію з життя подвижників древньої Церкви - Кіпріана та Іустинії, як приклад сили Господа проти чаклунства.

«Кіпріан, будучи язичницьким жерцем, чаклуном, спробував спокусити Іустінію. Він робив різні події, але у результаті його чаклунство розбилося про стійкість Іустинії. Він усвідомив, що сила диявола не зрівняється із силою Божою, відмовився від своєї діяльності і став віруючою людиною, християнином, і потім прийняв за Христа мученицьку смерть», - розповів священник.

Отець Петро Семащук підкреслив, що християнин не повинен мати жодних страхів, лише перед Господом.

«Має бути лише один страх - жити неправильно, жити аморально, противитися волі Божій», - підсумував протоієрей Петро.