Війна в Україні безперервно триває вже понад три місяці. На жаль, ситуація поки не найкраща, ніхто не може судити, коли закінчиться конфлікт, але його наслідки відчують у всьому світі! Пише Zycie.news.

Ситуація є дуже серйозною!

Як повідомляє сайт "Інтеріа", нещодавно відбулася прес-конференція, під час якої було представлено доповідь про агресію Росії проти України. Під час конференції слово взяв Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Він вказав, що інші країни повинні зробити все для захисту суспільства.

– Для тих, хто перебуває в зоні конфлікту, кожен день приносить нове кровопролиття та страждання. А для людей у ​​всьому світі в поєднанні з іншими кризами війна загрожує спричинити безпрецедентну хвилю голоду та бідності, що призведе до економічного хаосу, заявив генсек ООН.

Надзвичайно важливе звернення!

У звіті зазначається, що зараз 276 мільйонів людей знаходяться під загрозою продовольчої кризи, а два роки тому, до пандемії коронавірусу, це було 135 мільйонів. Крім того, секретар ООН зазначив, що війна в Україні може збільшити цю цифру до 323 мільйонів! Це величезні цифри, і потрібні негайні дії, щоб врятувати якомога більшу частину суспільства.

Крім того, документ закликав до збільшення допомоги країнам, що розвиваються, а також до заходів для стабілізації рекордних цін на паливо та продукти харчування. Не можна заперечити, що ситуація з підвищенням цін у всьому світі дуже складна. Протягом кількох років ми постійно боремося з такими проблемами, як пандемії, посухи та стихійні лиха. Всі ці фактори, безсумнівно, впливають на економічну ситуацію у світі.