Компанія COSMOLOT — одна з лідерів українського гемблінг-ринку. Незважаючи на труднощі воєнного часу, компанія продовжує системний підхід до благодійної допомоги.

За рік повномасштабних бойових дій COSMOLOT реорганізував напрямок благодійності: від донатів та точкової допомоги окремим підрозділам до колаборацій та власних благодійних проєктів.

Відсутність досвіду роботи у важкі для країни часи не зупинила жагу COSMOLOT допомагати від самого початку війни. З початку 2022 року компанія задонатила більше 20 млн грн на допомогу фронту та власними силами закупила еквіпмент за запитами військових:

● 3 машини для передової та причіп;

● Понад 250 технічних засобів для військових (бензопили, комплектуючі, масла для пил, перехідники, шипи тощо);

● 10 дронів;

● 4 тепловізори;

● 3 далекоміри;

● 26 рацій;

● Плоттер+ПЗК;

● 2 станції супутникового інтернету Starlink;

● 60 тактичних пристроїв.

За залученість компанії до потреб армії COSMOLOT отримав 3 відзнаки— золоту пам’ятну нагороду 74-го розвідувального батальйону, подяку від Міноборони України та 72 ОМБР.

Для ефективного процесу пожертв COSMOLOT впровадив тематичні турніри,в яких значна сума з кожного відраховувалось і продовжує донатитись у фонди та на потреби армії. В компанії кажуть, що не тільки донати, але й підтримка державних благодійних проєктів важлива, адже єдність країни відіграє значну роль у боротьбі з ворогом.

Пошук та закупівля необхідного для фронту обладнання стали для компанії важливим досвідом. А також усвідомленням того, що напрям благодійності необхідно розширити та зробити акцент на користі для ЗСУ на передовій. Так народилась колаборація COSMOLOT та української компанії UA Dynamics, яка розробляє та виготовляє багаторазові ударні дрони Punisher. В рамках партнерства, COSMOLOT задонатив вже більше 5 000 000 грн: 1 000 000 грн на безпілотник для батальйону морської піхоти, 2 000 000 грн на другий дрон у рамках новорічного промо компанії, інші кошти пішли на обслуговування та ремонт діючих БПЛА.

Також COSMOLOT ініціював та анонсував власний проєкт Brave Inventors. Це — платформа, яка націлена на посилення фронту найновітнішими розробками. Мета платформи — стати єдиною організованою точкою збору для виробів та винаходів воєнного часу, а також тих, хто зацікавлений в їх придбанні чи фінансуванні. За короткий термін команда Brave Inventors отримала понад 100 заявок від українських виробників та понад 25 винаходів вже представила на сайті. Долучитися до Brave Inventors може кожен, хто прагне підтримати виробників та допомогти армії отримати сучасне озброєння та еквіпмент.