Напомним, что первая леди Украины Елнена Зеленская приступила к своим обязанностям в совете по вопросам развития комплекса Мистецький арсенал.

Елена Зеленская, источник: YouTube
Елена Зеленская, источник: YouTube

Напомним, что 13 января президент подписал указ согласно которому Зеленская займет место в обновленном составе совета Мистецкого арсенала. Всего в совете 16 человек среди которых директор Арсенала Олеся Островская-Лютая, Александр Ройтбурд и Дмитрицй Кулеба. До недавнего времене в совете была Марина Порошенко, супруга экс-президента.

В понедельник, 27 января, состоялось заседание нового состава Совета развития Арсенала. Члены совета обговорили стратегии и планы на 2020 год. Также был поставлен вопрос о недостаточном финансировании структуры. Присутствующие активно обговаривали вопрос формы управления Мистецьким арсеналом, рекомендовали свое видение развития института.

В частности, Председатель Совета развития, министр культуры молодежи и спорта Владимир Бородянский отметил, что Мистецькому арсеналу необходимо обеспечить устойчивое развитие. Нужно разобраться каких ресурсов требует учреждение, которые бы обеспечили ему эту устойчивость. Однако вопрос на данный момент упирается в финансирование Арсенала, ведь средств, которые выделяются не хватает. Министр Бородянский отметил, что поднимет этот вопрос на ближайшем заседании правительства.

В ходе заседания совета было принято решение обратиться с письмом к правительству и к Президенту с просьбой рассмотреть вопрос долговых обязательств Арсенала в размере 120 млн грн. и способствовать решению.

Совет развития Арсенала анализирует потребности общества в сфере культуры и готовит предложения Президенту Украины о развитии института как современного культурно-просветительского центра Украины.

View this post on Instagram

В понеділок, 27 січня, відбулось засідання нового складу Ради розвитку Мистецького арсеналу. Дирекція Мистецького арсеналу ознайомила присутніх з попередніми рішеннями Ради розвитку, процесом оновлення стратегії, планами на 2020 рік та фінансовими викликами, які постали перед Інституцією цього року у зв’язку із недофінансуванням статутної діяльності, інвестиційного проєкту з реконструкції та дисконтуванням кредитних зобов’язань. Присутні активно дискутували питання форми управління Мистецьким арсеналом, рекомендували своє бачення розвитку інституції. Зокрема, Голова Ради розвитку, міністр культури молоді та спорту Володимир Бородянський зазначив: «Для того, щоб зробити Мистецький арсенал справжнім об’єктом національного значення, нам треба забезпечити йому сталий розвиток. Зрозуміти, яких ресурсів потребує ця Інституція, які б забезпечили їй цю сталість. Нині ж питання полягає в тому, що Арсеналу бракує фінансування навіть на існування, про розвиток не йдеться. І це головна проблема». Міністр Бородянський висловив намір обговорити питання фінансування Арсеналу з міністерством фінансів, а також порушити це питання на найближчому засіданні Уряду. Результатом засідання стали кілька рішень, зокрема Рада розвитку Мистецького арсеналу домовилась: Звернутися листом до Уряду і до Президента з проханням розглянути питання боргових зобов’язань Мистецького арсеналу у розмірі 120 млн грн. та сприяти його вирішенню. Звернутися листом до Міністерства розвитку економіки з проханням надати пояснення щодо припинення фінансування в межах інвестиційного проєкту на 2020 рік та розглянути можливість відновити його фінансування як нагально необхідного для існування інституції. Члени Ради розвитку активно долучаться до розробки стратегії та збируться у квітні для її затвердження. Рада розвитку Мистецького арсеналу аналізує потреби суспільства у сфері культури та готує пропозиції Президенту України про розвиток інституції як сучасного культурно-просвітницького центру України.

A post shared by 𝐅𝐚𝐧 𝐚𝐜𝐜𝐨𝐮𝐧𝐭 𝐨𝐟 𝐎𝐥𝐞𝐧𝐚 𝐙𝐞𝐥𝐞𝐧𝐬𝐤𝐚 (@mrszelenska.daily) on

Также мы писали, что Владимир Зеленский рассматривал с Главой Офиса Президента Андреем Богданом варианты при которых может подать в отставку.

Ранее Стена писала, что во фракции "Слуга Народа" часть депутатов объединилась против Владимира Зеленского.