Денис Шмигаль відзвітував щодо проведення індексації пенсій

Уряд України пообіцяв в поточному році провести 5 етапів підвищення пенсій українцям. З березня були проіндексовані виплати більшості українців. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів під час наради з міністрами, які підвищення отримали пенсіонери. Трансляцію вів Кабмін на YouTube-каналі.

Пенсіонерка. Фото: скріншот YouTube-відео
Пенсіонерка. Фото: скріншот YouTube-відео

Спочатку Денис Шмигаль почав розповідати про ціни на товари та продукти. Але зазначив, що головне для уряду - не регулювання цін, а збільшення соціальних стандартів.

Він зауважив, що індексація пенсій торкнеться 8 млн громадян. Шмигаль додав, що в середньому виплати збільшились на понад 300 грн. Він нагадав, що попереду ще передбачені три етапи підвищення виплат, котрі торкнуться різних категорій пенсіонерів.

Всього від 100 до 400 грн підвищення отримали 31,8% від усієї кількості пенсіонерів, а у 46,3% розмір виплат підвищився лише на 100 грн.

Індексація пенсій в березні. Фото: ПФУ

Шмигаль додав, що для більш відчутного зростання пенсій потрібно вводити інший підхід. В першу чергу, це накопичувальна пенсійна система, завдяки введенню якої розмір виплат може зрости у 2 рази.

Прем'єр розповів, як повинна діяти накопичувальна пенсійна система. Це в першу чергу буде вигідно майбутнім пенсіонерам, зі своєї заробітної плати вони щомісяця будуть перераховувати на свій особовий пенсійний рахунок частину грошей.

Їх уряд буде інвестувати в надійні фінансові інструменти до тих пір, поки людина не досягне пенсійного віку та не вийде на заслужений відпочинок.

Тоді окрім солідарної пенсійної системи їй будуть проводити виплати з особистого пенсійного рахунку. Тільки у такому випадку можна говорити про нормальне забезпечення пенсіонерів.

Нещодавно Денис Шмигаль сполошив українців заявою, що вже за приблизно 15 років в Україні не будуть платити пенсії. Дійсно, проблема з фінансуванням існує, тому уряд і наполягає на введені другого рівня пенсійного забезпечення.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що українцям обіцяють пенсії до 7 тисяч гривень, кому та коли так пощастить.

Також ми писали, що у квітні та в липні знов відбудеться підвищення пенсій, кому скільки додадуть.

Нагадуємо, що пенсії громадян в майбутньому зменшаться, у чому причина.